P1020350
Gymnastiekvereniging D.O.B. (Door Oefening Beter) is opgericht door Nelie van de Kleut en Reny van Beek per 1 okt. 1976. Reny is nog lid, Nelie heeft na 38 jaar lidmaatschap vanwege verhuizing afscheid moeten nemen. Er zijn nog  2 leden van het eerste uur: Elly van der Berg en Fennie van Leyenhorst.
Binnen de kortste tijd hadden we honderd leden: twee damesgroepen op de dinsdagavond, die grondoefeningen deden en twee damesgroepen op de woensdagavond, waarvan het eerste uur door de dames de toestellen werden gebruikt en door de tweede groep  grondoefeningen werden gedaan. De herengroep gebruikte in het begin ook de toestellen.
Een aantal jaren later waren er ook nog een aantal kindergroepen.
Het eerste lustrum werd gevierd met een uitvoering in de gymzaal. Alle groepen lieten zien wat ze konden.
 


Ondertussen is er veel veranderd: de dinsdagavond- en kindergroepen verdwenen en de mannen spelen een gezellig potje voetbal.
Ab van Koot is vijfentwintig jaar onze leraar geweest en nam afscheid toen we een feest hielden t.g.v. ons vijfentwintigjarig jubileum.
 
Tegenwoordig krijgen de dames les in een combinatie van aerobic, galanatic, pilates, powershape en steps, aangevuld met gewichtjes, dynaband enz.

Om de vijf jaar organiseren we een gezellige avond voor de leden met aanhang en aan het eind van het seizoen een fietstocht.
Elk jaar wordt er in februari de ledenvergadering gehouden met na de pauze bingo, voor de gezelligheid en om de kas te spekken.
 
Anekdotes:
In de beginjaren gingen we wel eens een hele dag op pad met de bus o.a. naar Volendam, natuurlijk op de foto in klederdracht!
Wij verzorgden zelfs een openbare les en onderlinge wedstrijden, waar alle verenigingen uit Terschuur en Zwartebroek aan mee deden, natuurlijk met toestellen!
Ook hebben we ooit zelfgebakken haantjes pik langs de deuren verkocht.
 
Kortom, we zijn een gezellige dorpsvereniging, waar het goed toeven is.
Kom eens langs voor een gratis proefles!